Mostovi

Mostovi

Mostovi su fiksno-protetsko rešenje u slučaju gubitka jednoga ili više zuba. Predstavljaju alternativu implantatima.

Zubi koji nedostaju zamenjuju se keramičkim, a nose ih prvi sledeći zubi s jedne i druge strane. Ti zubi se bruse, a na njih se stavljaju keramičke krune, koje onda nose zamenu zuba koji nedostaju.

Umesto keramičkog mosta s metalnom bazom, koja vremenom može imati ishod tamnom linijom uz zubno meso, stomatološka ordinacija Živadinović vam može ponuditi i mostove od potpuno keramičkog materijala.

Potpuno keramički mostovi i dalje koriste postojeće zube kao nosače, ali se nikada neće ukazati tamna linija na prelazu prema zubnom mesu. Oni su precizniji  jer se izrađuju kompjuterski i dopuštaju prodor svetla kroz sebe, i osvetljuju zubno meso sa unutrasnje strane tako da mu daju živost kao i prirodni zubi. Zbog te svoje osobine, propuštanja svetla (translucencija), mostovi izrađeni od potpuno keramičkog materijala se teško razlikuju od prirodnih zuba.

Ako poželite da ulepšate svoj osmeh, ili zamenite stare mostove, potpuno keramički mostovi i krunice predstavljaju izvrstan izbor!

Alternativa za mostove

Ukoliko Vam nedostaje jedan ili više zuba imate sledeće opcije:

odložiti zahvat

implantati

delimična proteza

držač prostora

Odlaganje zahvata je najnepoželjnija opcija, jer stanje se samo može pogoršavati u smislu da je potrebno napraviti više zahvata da bi se došlo do željenog rezultata, što komplikuje i poskupljuje tretman.

Implantat s krunom je najbolje rešenje, jer ne zahteva brušenje susednih zuba i sprečava gubitak kosti na mestu gde je izgubljen zub!

Delimična proteza je solidno i jeftino rešenje, ali ne zadovoljava u potpunosti ni funkcijski niti estetski, a neke osobe mogu imati problema sa prihvatanjem takve zamene!

Držač prostora se koristi kada npr. dete izgubi mlečni zub, gde onda on zadržava postojeći prostor kako bi se izbegli poremećaji u položaju zuba (ortodontske anomalije).